Welcome to Scream ParanormalTM LLC. All things paranormal, horror, science fiction and more!

Saturday, July 30, 2011

Nikon D3100 Review


I haven't written a review on new equipment in quite a while. Mainly due to the fact that I have not picked up a new piece of equipment worth writing about till now.

The Nikon D3100 is an amazing DSLR camera for the money. It has automatic features as well as manual control. I guess I should say that I have some experience with using a 35mm in the past. It's has been a while, but it's sort of like riding a bike. Once you know about f-stops and lens, you never completely forget it.

This camera is also new user friendly. It has a user guide mode built right into the camera. So is you need quick information on taking great shots, it is easily accessible.

The D3100 has a 14.2 megapixel DX-format CMOS image sensor that produces amazing shots. Crystal clear and deep in color. Even if the photos produce color that is not exactly what you wanted, a little post editing can turn a so-so photo into a masterpiece.

I opted for this camera for 2 reasons: 1) the 14.2 megapixel. 2) the HD video recorder. This Nikon has a
1080p HD video with full-time autofocus and sound. The automatic focus can be a bit noisy when doing video, but the video quality is great. It falls short on the ability to use an external mic. Why they did not include an external mic input feature is beyond me.

I bought the camera body with the
3x 18-55mm zoom-NIKKOR VR image stabilization lens. This is a great starter lens that does not disappoint. I also opted to buy a wide angle lens adapter with macro ability.

Here are some of the photos I have taken recently using the D3100:


Keep in mind though, this camera does not come with IR capabilities built in. However, you can get it modified to support IR, UV or both. Check out http://www.maxmax.com/nikon_d3100.htm for more info.

Overall I can say that this DSLR is awesome. I immediately started using the manual settings and most of the photos I have taken so far have been amazing. I picked up the factory refurb model for $519 from Cameta Photo. It even has a 1 year full manufacturer warranty.

Sunday, July 10, 2011

Fort Mifflin

Just got back from a Fort Mifflin investigation. Had a blast investigating with everyone at the event. Think I may have picked up some cool evidence as well.

The one thing that stood out this time out at the Fort, was how enthusiastic everyone was. It was nice to see everyone upbeat and excited for the investigation. They even fired the cannon before the investigation this time. Very cool.

I think I learned something last night.. People should take investigating the paranormal with stride. Being so serious all the time does nothing for you or those around you. Enjoy yourself. Maintain a positive attitude. Don't be completely cynical. Lighten up and have fun!

Here are a few photos of me doing just that...


Who you gonna call???


Kristyn Gartland from Ghost Hunters was awesome to hang with.

Friday, July 8, 2011

10 Questions Answered


Over the past few months, I have had quite a few emails come in asking me direct questions about equipment I use, techniques, and many other questions. Everyone has opinions on these topics I am sure, so I guess it is time to share mine.

Question #1: When did you start investigating the paranormal?
Answer #1: It has been about 5 years since I have started investigating the paranormal. I had a paranormal experience as a child, and ever since then, I have had interest in the paranormal.

Question #2: Where is your favorite investigation location?
Answer #2: This is a tough one to answer... There are so many of them. I find myself and my team doing quite a few residential investigations lately. Some of those have been real eye openers.

Question #3: What is your favorite piece of equipment?
Answer #3: My ZOOM H2 is near and dear to my heart at this time. It records audio in 360 degrees and is crystal clear. It can also be used for real time monitoring with headphones. The one thing I am not crazy about with this recorder, is that the battery life is about only 2.5 hours.

Question #4: What is your favorite paranormal TV show?
Answer #4: At this time? No comment.

Question #5: What do you think orbs really are?
Answer #5: 9 times out of 10, they are just dust, bugs, etc. Every once in a while, I see evidence that leads me to believe it could be a spirit. So, I guess I consider myself a bit reserved when it comes to orbs.

Question #6: Have you ever seen a ghost?
Answer #6: I have seen what I believe to be shadow people. On more than one occasion, during different investigations.

Question #7: Are you ever scared when you investigate?
Answer #7: I have investigated some creepy places. Scared? No. Creeped out? Sometimes. However, it may only last for a minute or so.

Question #8: Why do you investigate the paranormal?
Answer #8: I like this question.. The main reason I investigate is because I can. The positives outweigh the negatives.

Question #9: Have you ever brought something home with you?
Answer# 9: Not that I am 100% sure of. That's not to say I have not been followed home. I have had some weird stuff happen in my home in the past.

Question #10: Can I join your team?
Answer #10: At this time, all team spots are currently filled. However, feel free to send an email to screamparanormalresearch@gmail.com in case a spot opens up.

Well, there you have it. Thanks to everyone for sending your questions in. Keep em' coming, and eventually I will answer them. Peace.